ДО УВАГИ ОТРИМУВАЧІВ СУБСИДІЙ ТА ПІЛЬГ!

До уваги отримувачів субсидій та пільг!

 

    У зв’язку із зростанням цін та тарифів на оплату комунальних послуг органами соцзахисту населення проведено перерахунки розмірів субсидій та пільг за січень 2021 року з урахуванням підвищених тарифів. Звертатися з питань проведення перерахунків та подавати додаткові документи до управлінь соцзахисту одержувачам субсидій та пільг не потрібно.

    Важливо, для одержувачів субсидій в межах соціальних норм збільшення вартості комунальних послуг у зв’язку з підвищенням тарифів буде компенсовано за рахунок збільшення розміру житлових субсидій. При цьому обов’язкова частка платежу для сім’ї залишається незмінною.

   Для пільговиків в межах соціальних норм та розміру визначеної законодавством пільгової знижки збільшення вартості комунальних послуг компенсується за рахунок підвищення розміру пільги.

    Сім’ям, які вперше звертаються за субсидією, для визначення права на її отримання рекомендуємо подати заяву та декларацію до уповноважених осіб (відділ соціального захисту) відповідної територіальної громади.

    В територіальних громадах, до складу яких увійшли міста обласного значення (м. Полтава, м. Кременчук, м. Лубни, м. Миргород, м. Горішні Плавні), документи приймаються управліннями соціального захисту населення.

    Документи також можливо подати в електронному вигляді через сайт Мінсоцполітики в розділі Е-сервіси за посиланням https://subsidii.mlsp.gov.ua/ або направити поштою.