АБОНЕНТСЬКА ПЛАТА

 Споживачам за індивідуальними договорами на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, з 1 серпня 2021 року встановлена плата за абонентське обслуговування у розмірі:

  • плата за абонентське обслуговування за послугу з централізованого водопостачання у розмірі 6,80 грн.(з ПДВ) на 1 абонента у місяць;
  • плата за абонентське обслуговування за послугу з централізованого водовідведення у розмірі 6,80 грн.(з ПДВ) на 1 абонента у місяць.

Плата за абонентське обслуговування за індивідуальними договорами встановлена відповідно до змін та доповнень до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», яка включає:

  • витрати, пов’язані з укладенням договору про надання комунальної послуги;
  • витрати підприємства по здійсненню розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами;
  • нарахуванням та стягненням плати за спожиті комунальні послуги;
  • виконання інших функцій, пов’язаних з обслуговуванням виконавцем абонентів за індивідуальними договорами (крім обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових систем водопостачання, водовідведення).

Вартість абонентського обслуговування не може перевищувати  граничного розміру 33,74 грн., визначеного постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019р. №808.

Абонентська плата сплачується незалежно від користування послугою. Навіть якщо абонент місяць не користувався послугами з централізованого     та/або з централізованого водовідведення, то рахунок за неї прийде з нульовими показниками, а абонплату прийдеться сплатити, яка в платіжному документі  виділяється в окрему графу.

 Абонентська плата нараховується щомісячно, у фіксованому розмірі, з розрахунку на один особовий рахунок. Залежить від затвердженого мінімального прожиткового мінімуму в Україні, а тому може змінюватись. На абонплату надається державна субсидія.

Звертаємо увагу, що ці витрати завжди були закладені в тарифі, однак після змін у законодавстві витрати на абонентське обслуговування виведені в окремий платіж.