ВИРОБНИЧИЙ КОНТРОЛЬ ЯКОСТІ ПИТНОЇ ВОДИ В МІСТІ.

Пріоритетним напрямком роботи Водоканалу є контроль якості питної води.
Працівниками лабораторії контролю якості води та стоків щоденно проводяться дослідження у відповідності до Робочої програми виробничого контролю, згідно розділу IV ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною»,  яким передбачено контроль питної води з розподільної мережі міста.
         Два рази на тиждень у контрольних точках ( спортивні та дошкільні заклади, заклади освіти,  охорони здоров`я  тощо)  відбираються десятки проб для проведення досліджень.  Дослідження проводяться за органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними показниками. Щомісячно здійснюється контроль водопровідної питної води за показниками епідемічної безпеки, а саме вірусологічними показниками.
            Контроль, що був проведений у квітні 2020 року підтвердив безпечність води у вірусологічному відношенні. Результати свідчать про те, що вода, яку споживають містяни, відповідає державним вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».
Відповідно до чинного законодавства, підприємства-постачальники питної води в Україні зобов’язані інформувати абонентів про якість питної води, що подається в мережу.
Ознайомитись з показниками якості питної води можна на сайті КП ВУВКГ у розділі «Якість води».